19 de juliol del 2010

Encara a Arequipa... va de trekkings...

Ja hem valorat l'opció del trekkimg a triar. Després d'hores de discutir-ho, pensar en les avantatges i inconvenients, en la duresa del camí, i sobretot en el soroche hem decidit que no farem la caminada de 10 hores al Cañón del Colca. N'hem contractat una altra molt més light. Té una durada de 3 hores i visitarem pobles que estan a molta altura: Chivay, Maca, Tambo, Yanque i arribarem al mirador de Cruz del Cóndor. Diuen que podrem observar el majestuós vol dels cóndors, atrets per les corrents d'aire calent que hi circulen. Els cóndors només es poden veure al matí, quan surten a caçar, és per això que haurem de matinar força. Després del trekking tenim la possibilitat d'anar a fer un bany a unes fonts termals anomenades La Calera, d'on l'aigua brolla a una temperatura de 38 ºC. Hem d'abrigar-nos bé ja que vorejarem alçades de gairebé 4000 metres. Vinga a beure mate de coca i a mastegar fulles de coca... (més efectiu que prendre pastilles de la farmàcia, segons ens han dit).
Encara estem a Arequipa, la ciudad blanca. Aquest matí hem visitat el Monestir de Santa Catalina, una ciudad dentro de la ciudad, com diuen els arequipenys. Ens ha encantat!!! Els carrerons que recorren l'interior del monestir duen noms de ciutats d'Espanya: calle Granada, calle Sevilla, calle Burgos,... Tot molt net i curiós. Hem pujat fins al mirador del monestir i hi ha vistes dels volcans que voregen la ciutat: el Misti, poderós davant nostre!
Arequipa.... com m'agrada... quina diferència de la gris i desordenada Lima (teníeu raó tots els que dèieu que Lima no era pas tan bonica)... Arequipa, gairebé sempre assolellada (300 dies de sol a l'any!), amb la seva Plaza de Armas flanquejada per porxades de columnes de dos pisos... és preciosa...
Estarem dos dies voltant per poblets dels Andes i gaudint de la natura tan exuberant, rica i diversa del país.

4 comentaris:

  1. Estic totalment d'acor amb vosaltres, Arequipa com mes la coneixes mes t'agrada. i quines fotos mes boniques que pots fer del Monestir de Santa Catalina, Si hi aneu val la pena tindra una mica de paciencia per poder veura el seu vol majestuos.si us agafa el soroche cap problema es cuestio de axecar les cames i mestaga les fulles. Molts petons CESCA

    ResponElimina
  2. Tinc la Marta al meu costat llegint el teu comentari!! Ja tornem a ser a Arequipa. Aquesta nit agafarem un autobús que ens durà fins a Puno. Diuen que hi fa molt de fred... a veure com anirà... A la Marta i a totes ens ha fet molta il.lusió que la tal CESCA fossis tu!! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. MAria! com va anar el trekking? ja vau veure els cóndors??? un petonàs!

    ResponElimina
  4. Pepeeeee!!!! el trekking súper xulo... els paisatges són impressionants i immensos!!! I aquest matí hem vist els cóndors... quins pajarracus tu!!!!! Una abraçada Pepiiiiiiiiii!!!!

    ResponElimina